aarde

“De 5 elementen hebben allemaal een andere frequentie van energie en deze matchen met een bepaalde windrichting en daarmee met een bepaalde hoek van je huis”

Het aarde element resoneert het beste met het centrum, noordoosten en zuidwesten van een ruimte. Aarde energie heeft vrouwelijke kenmerken; het is zorgzaam, voedend en helpt aarden. Het is daarom begrijpelijk dat het aarde element harmonieuze relaties ondersteunt en geassocieerd wordt met liefde, algemene welzijn en innerlijke wijsheid.

 

Aarde heeft een yin energie dat duidelijk zichtbaar is in de bovenstaande interieurs. Je voelt hoe de energie tot stilstand komt en rust brengt dankzij de zware meubels gemaakt van aardse materialen zoals marmer en ivoor. De dalende energie en het gevoel van stabiliteit wordt nog eens extra voelbaar door de horizontale vormen en door dichtbij de grond te zitten.

Het aarde element in jezelf en in je huis versterk je door meer kalmte en tevredenheid te integreren.

   

Welk aarde element heb jij in huis die jou kan helpen aarden?

Het aarde element wordt niet alleen geassocieerd met windrichtingen en levensthema’s maar ook met kleuren, vormen en materialen. Wil je in je interieur meer aarde elementen toevoegen?

   

Voeg dit dan toe:
Kleuren: geel en beige
Patronen: vierkant, ruiten, horizontaal, blokken, plaids, schaakvakjes
Materialen: kristal, porselein, klei, keramiek, gips, graniet en marmer
Stoffen: wol, tweed, bouclé, chenille, velvet, jute en sisal