Mezrab studio make over  

Nu ik de basisprincipes van Feng Shui onder de knie heb, lijkt het mij leuk om dit in de praktijk te testen. Tijdens een gesprek met creative driector Karl Giesriegl, kwam de ‘backstage room’ in de kelder van storytelling centre Mezrab ter sprake. Een mooie oefening om van deze donkere ruimte, die als opslaghok wordt gebruikt, een vertrek te maken die verschillende creatieve activiteiten faciliteert. Eens kijken wat we ervan kunnen maken.

Ik kon me de ruimte nog vaag herinneren. In mijn herinnering was het een heel laag en bedompte ruimte met een claustrofobisch gevoel. Echter, toen ik er stond viel het allemaal wel mee en was het ruimer en hoger dan ik dacht. Waarschijnlijk komt het ook door de kandelaar die de ruimte optisch lager deed ogen dan het daadwerkelijk is…

Je merkt wel dat je in een kelder bent met de zichtbare buizen aan het plafond en de uitstekende balken. In Feng Shui worden balken beschouwd als kleine gifpijltjes, die negatieve energie op je richten. Normaal heb ik daar geen last van en kunnen balken in vertrekken met hoge plafonds heel mooi ogen, maar in deze kelder voelde ik wel de aanwezigheid van de balken boven mijn hoofd. Ook kwamen de muren op mij af door de donkere kleuren en de hoeveelheid spullen die er stonden.

 

De eerste stap in Feng Shui is dan ook declutteren! Zoveel mogelijk spullen verwijderen die jou niet meer dienen, negatieve energie opwekken of beschadigd/stuk zijn. We hebben alles weggedaan wat niet meer nodig was: teruggegeven aan de eigenaar, op Marktplaats gezet of gewoon bij het grofvuil. 

Nu alle rommel opgeruimd is, voelt het ook een stuk ruimer. Een tweede stap in Feng Shui zou zijn om een nieuwe laag verf aan te brengen om de energie te vernieuwen en positieve CHI aan te trekken. Tijd dus om nog meer ruimte en frisse energie te creeren door een nieuw likje verf.  

Een lichte kleur op de muren doet wonderen en dat voel je (vooral in een kelder). De energie stroomt beter en de prachtige Chesterfield banken die er al waren zijn nu de pronkstukken van de kamer. Een groot gat in de muur die we niet konden gladstrijken, hebben we maar bedekt met een canvasdoek.

Wat een beetje opruimen en beetje verven al dan niet teweeg kan brengen. De ruimte straalt nu een fijne rustige yin energie uit en de banken nodigen uit om er lekker in te zakken. De gewenste activiteiten kan je van het licht laten afhangen.

 

De 5 schijnwerpers tussen de balken schijnen een zacht licht op de muren. In combinatie met kaarslicht kan je een intieme en rustige setting creëren. Als je juist in een meer creatieve mood bent, kan je ook de grote stalampen aanzetten en een leuke fotoshoot houden.  

 

Ik kom hier nu graag om aan mijn blogposts te werken. Heb jij een leuk idee voor deze ruimte? Laat het dan weten via info@mezrab.nl.