Natuurlijke materialen
in mijn slaapkamer

Mij overgeven aan mijn zintuigen was mijn intentie tijdens het rondstruinen door de blauwe straten van Chef Chaouen in Marokko afgelopen najaar. Mijn ogen worden constant geprikkeld door alle schoonheid dat verspreid ligt. Op zoek naar producten met een verhaal waarmee ik mijn huisje kan vullen. Het liefst iets dat met de hand gemaakt is en van natuurlijke materialen. 

Ik heb iets moois gevonden waar ik veel waarde aan hecht. Het is op mijn pad gekomen when I least expected it. Tijdens mijn wandeling door de smalle straatjes bleef ik stil staan bij een muur die van top tot teen versierd was met handgemaakte kunstobjecten. De opvallende kleuren trokken mijn aandacht, de diversiteit zorgde dat ik naar binnen wilde pieken. Mijn neus werd geprikkeld door de geuren van wierrook en de traditionele klanken lokten mij verder daar binnen.

 

Opeens stond ik tussen unieke spullen waar de ambacht ervan afspatte. Mijn tast werd verwend door een zware en opgevouwen wollen deken waarop ik op slag verliefd werd. Het was een gigantische wollen deken die door de kunstenaar was vervaardigd. Er waren slechts drie beschikbaar.

De energie van deze plek is zeer bijzonder en de creatieve talenten van de kunstenaar waren uniek. Iets dat ik niet eerder heb gezien. Kleurrijk, intiem en de persoonlijke touch was duidelijk voelbaar. Gelukkig was hij aanwezig en nodigde hij ons uit op het dakterras voor een kennismaking. Het gebouw schijnt een boetiek hotel te zijn met een prachtig uitzicht over de stad. 

We raakten aan de praat en hij vertelde dat de deken die ik had uitgekozen meer dan 30 jaar oud was. Voordat hij getrouwd was had hij als jonge kunstenaar in totaal vijf van deze dekens gewoven. In de eerste jaren na de geboorte van zijn kinderen heeft hij de dekens gebruikt en daarna zijn ze al die tijd opgeborgen geweest. Het mocht zo zijn dat hij die week ‘toevallig’ werd gevraagd naar wollen dekens waardoor hij drie van de vijf dekens tevoorschijn heeft gehaald en in de winkel heeft geplaatst. Een eer dus om deze deken over mijn bed te leggen en de verbinding te voelen met de creativiteit van deze bijzondere kunstenaar.