DIY: Kringloop juweeltjes

Als ik aan mijn favoriete seizoen denk is dat de nazomer en de heerlijke romantische en nostalgische sfeer die in de lucht hangt. Alleen zitten we nu in de lente en merk ik hoeveel ik eigenlijk ook van dit seizoen houd. Ik voel dankbaarheid dat we hier in Nederland alle vijf(!) de seizoenen mogen mee maken in al hun glorie. Ok, toegegeven deze lenteperiode is wat grauw en fris, maar ondertussen groeit en bloeit er van alles. Ook in mij gebeurt er van alles wat ik associeer met het voorjaar. 

Tijdens de lente verandert de yin energie langzaam naar een meer yang energie. Dat betekent tijd voor actie, groei en uitbreiding. De perfecte tijd dus om nieuwe projecten aan te gaan en dat voel ik heel sterk! Ik bruis van de creatieve energie en zoek verschillende uitlaatkleppen om het te laten stromen. Zin om aan de slag te gaan, te creëren en te experimenten. 

Samen met mijn dierbare vriendin Bella Donna hebben we de afgelopen twee zaterdagen toegewijd aan een creatief experiment. Na een kort maar geslaagd bezoek aan een kringloopwinkel en de Praxis, hebben we een kleed uitgevouwen, de spullen uitgestald en zijn we lekker gaan schilderen. We wilden een vintage look creëren door verschillende materialen (glas, keramiek, metaal) te beschilderen met muurverf en bakpoeder. 

Onze nieuwe handgeschilderde waren lieten zich prachtig fotograferen tijdens een golden hour. Het enige is dat we geen mooie achtergrond hadden, de tafelpoten op de grond en de kreuken in het beddengoed waren duidelijk zichtbaar. Dit bracht ons op het volgende idee: Laten we grote rollen stof halen die we ophangen als backdrop en de vazen en kandelaren mooi stylen zodat ze beter uit de verf komen (pun intended).

 

Daarom kwamen we de volgende zaterdag weer bij elkaar om de eettafel en de muur om te toveren tot onze eigen studio. Het was even puzzelen om een samenhangend geheel vast te leggen op de camera. Wat is het verhaal? Welke elementen zie je terug? Welke stijlen breng je naar voren? Hoeveel items kies je? Het is leuk om te wikken en te wegen, te schuiven en gewoon maar wat uitproberen. Ik probeerde de vijf elementen terug te laten komen, maar dat was vrij lastig. 

In de onderstaande foto heb ik geprobeerd het aarde element terug te laten komen door een symbool van de liefde in de vorm van de twee beeldjes en door de kandelaren als een paar bij elkaar te zetten. Ook heb ik aardse kleuren en materialen gebruikt die bij de aarde passen zoals de beige tinten en de het steen van de beelden. Aarde element staat naast liefde ook voor wijsheid en dat heb ik terug laten komen met de boeken. Tot slot wordt het aarde element versterkt door de as van  het vuur element vandaar de brandende kaarsen. Samen vormen ze een gebalanceerd geheel en voel ik dat ik dat wel heb kunnen vastleggen in dit plaatje. 

Verder hebben we nog wat andere geslaagde composities weten te maken waar we wel tevreden mee zijn. Niet slecht voor een eerste keer. Ik merk dat de lente en de naar buiten gerichte energie mij goed doet. Ik ervaar een innerlijke focus in combinatie met een heldere besluitvaardigheid, die mij helpt om mijn visies meteen om te zetten in projecten. Dit is een mooi moment om te creëren en te bloeien. Wat heb jij nodig om dat wat je doet te laten groeien en je dromen te realiseren?