hout

“De 5 elementen hebben allemaal een andere frequentie van energie en deze matchen met een bepaalde windrichting en daarmee met een bepaalde hoek van je huis”

Neem het hout element, die resoneert het beste met de oost- en zuidoosthoeken van een ruimte. Deze hoeken worden geassocieerd met familie, gezondheid, voorspoed en rijkdom. Om de energie goed te laten stromen kan je hier symbolen plaatsen die een van deze thema’s representeren en op dat moment belangrijk voor je zijn. Hang bijvoorbeeld een familiefoto op of plaats hier mooie groene planten die omhoog groeien.
    

Het interieur hierboven illustreert duidelijk hoe het hout element ruimte nodig heeft om te floreren. Hout representeert het begin, groei en expansie. Het wordt ook geassocieerd met een enthousiaste naar buiten gerichte energie en een minimalistische casual stijl. Op zich best logisch ook, omdat er immers ruimte nodig is om uit te breiden en te groeien.
   

Welk hout element heb jij in huis en kan je die in het oost- of zuidoosten genoeg ruimte geven om je te helpen floreren?

Het hout element wordt niet alleen geassocieerd met windrichtingen en levensthema’s maar ook met kleuren, vormen en materialen. Wil je in je interieur meer hout elementen toevoegen?
      

Voeg dit dan toe:

Kleuren: groen en bruin
Patronen: verticale strepen, rechthoeken, blad, nerven, filigraan

Materialen: bamboe, riet, kurk, rotan en papier

Stoffen: katoen, denim, linnen, flanel, sisal en jute